chystáte se rekonstruovat byt či dům a nevíte si rady ?
potřebujete zařídit kancelář, restauraci, prodejnu nebo jiný komerční prostor ?
plánujete stavět rodinný dům a nevíte, odkud začít ? máte přesnou představu, ale typizované domky jí neodpovídají ...

obraťte se, prosím na mne, ráda Vám pomohu .

neděle 23. listopadu 2014

NORDIC INTERIOR - návrh interiéru bytu Praha Petřiny

Starší byt v panelovém domě v Praze Petřinách  již vyžadoval rekonstrukci a také menší změnu dispozičního řešení. Rodina s dvěma dospívajícími dětmi požadovala v novém řešení spojení obývacího pokoje s kuchyní a jídelnou - což je současný trend splňující  nároky celodenního využívání tohoto prostoru.

Vznikl tak prostorný obývací pokoj s kuchyní, jídelnou a malou pracovnou orientovaný na jih spolu s lodžií a naopak na sever jsou  orinetovány ložnice rodičů a dětí. Jejich umístění vychází ze stávajícího užívání. Uprostřed dispozice je umístěna koupelna, wc a vstupní hala.

Pokoj dětí není příliš veliký a proto bylo nutné umístit šatní skříně do vstupní haly. Ta se tímto nepatrně zmenšila a umožnila nám tak větší úložné prostory. Jedna ze skříní je dokonce tak hluboká, že bude využívána spíše jako komora tedy k ukládání např. vysavače, žehlícího prkna a  jiných větších předmětů, které bychom v bytě neměli kam umístit.

Návrh samotného interiéru byl také zcela jasný, rodina se na mne obrátila s požadavkem vytvořit NORDIC interiér, tedy velmi oblíbený nadčasový skandinávský design, který je nyní velkým trendem. Interiér jsme tedy maximálně oprostili od barevných výmaleb a ponechali pouze monochromatický černobílý design. Zařízení dle možnosti investora jsme doplnili o designové skandinávské kousky a interiér podtrhli velmi chic trendovými tapetami od skandinávských výrobců.




Žádné komentáře:

Okomentovat